История

Всичко започна с един стар Опел…
През 2008-ма година основателите на клуба Влади и Дани се запознаха като продавач-купувач на един Опел Манта и разбраха, че имат сходни интереси в света на автомобилите. Постепенно тази им страст ги пращаше като  помагачи в различни събития по дрифт, драг, картинг, рали, изложби на класически автомобили и др . Опита се трупаше , познанията нарастваха и беше време да вземат нещата в свои ръце. Започнаха да събират екип.
През 2015 година със съдебно решение, официално беше учреден Автомобилен ретро клуб „АвангарД“ като НПО и приключението започна.
Собствени събития из цяла България, разработване на бранд, защитаване на обществено полезни каузи, подизпълнителски функции към други организатори. Редица общини, държавни институции и частни фирми повярваха в нас и благодарение на тази подкрепа ние продължаваме да вървим нагоре.
В момента „АвангарД“ е ретро клубът, който организира най-много събития в рамките на един сезон, всеки сезон.
Най-доброто предстои…

Мисия

Като един вече наложил се фактор в автомобилните среди, нашите послания отекват широко в тази техническа общност. Именно заради това подхождаме отговорно към тях, насочвайки ги главно към подобряване на пътна безопасност, облекчаване на законовите разпоредби имащи отношение към ретро превозните средства.

Ние толерираме присъединяванто на нови и нови фенове на автокласиката, защото всеки спасен автомобил е още едно спасено парче от световната автомобилна история.

Дейност

Основна дейност на клуба е издирване, възстановяване, съхраняване и опазване на транспортната техника в България, нейното показване и популяризиране, чрез организиране и провеждане на автомобилни събития из цялата страна.

Изпълнение

За постигане на целите си ние организираме и провеждаме разнообразни автомобилни събития из цялата страна, като по този начин показваме пред обществото редки и ценни превозни средства, предмет на историческо и колекционерско внимание.

Екип

Основната движеща сила на клуб АвангарД е неговия екип. И не само това , което публиката вижда на терен по организираните от клуба авто събития, но и всички тези невидими дейности , които се извършват месеци преди всеки параден ден. Интереса към класическите превозни средства на всеки един член от нашия екип, ни прави не просто хора работещи в изпълнение на дадени задачи, но и доволни и усмихнати авто фенове , изпитващи удоволствие от това , което вършат. Именно за това, нещата се получават добре. Предстедател, мениджър, администратори, стюарди, общи работници както и всички допълнителни помощници , които ангажираме за различните събития като водещ, озвучител, декоратор и др., правят екипа на АвангарД, едно сплотено ядро от професионалисти, знаещи какво вършат.

© 2023

Theme by Anders NorenUp ↑