Ето какво направихме през годините....

Ретро базар “ПРОЛЕТ” – София

След успеха на завърналия се традиционния базар за ретро предмети и авто части в неговия дом пред “Национален исторически музей”  в София, отново съвместно  с клуб “БАК-Ретро” събрахме множество щандове, изложбени автомобили и стотици зритетели по търговската алея до парк “Бояна”. в слънчевия пролетен априлски ден.

Classic Racing 2k24 

Ежегодното откриване на сезона отново беше на писта “Дракон” в Калояново. Състезанието премина динамично и без инциденти, а традиционната авто-ретро изложба беше толкова многобройна, че едва се побра в съоръжението.  Имаше много дебюти на непоказвани пред българската общественост ретро автомобили, които впечатлиха организаторите, публиката и фотографите. 

По традиция всяка година преди началото на сезона се организира забавно парти без автомобили. За сезон 2024 темата беше “Уиски и Пури” , а домакин беше столичния бар “Teqila Residence”.

Освен дегустиране на 4 вида качествно уиски заедно с квалифициран гост-лектор, на присъстващите бяха представени и предстоящите събития на клуба за годината.

Съвместно с клуб “БАК-Ретро” върнахме традиционния базар за ретро предмети и авто части в неговия дом пред “Национален исторически музей – Бояна” в София. Над 100 автомобила, 25 щанда и хиляди гости изпълниха търговската алея в слънчевия октомврийски ден.

Дамско рали Перник 2023

За втора поредна година стартирахме една от малкото надпревари само за жени в България. Дамите имаха преход из живописните пътища на Граовска област, наслаждавайки се на красиви есенни пейзажи. В състезателната част имаше редица изпитания за майсторско шофиране, които предизвикаха много вълнения и емоции.  

Sofia Festival Of Speed 2

За втора поредна година партнирахме в най-якото авто шоу в България. Изложени бяха екзотични модели като Ferrari, Maserati, Lamborghini, McLaren, Aston Martin и т.н.           Ретро секцията беше поверена на нашия клуб, като докарахме редки и интересни автомобили.   

Алея на класиката Перник 2023

За четвърта поредна година миньорския град домакинства вече традиционното автомобилно изложение в Перник. Над 150 участника разположиха своите класики по централната пешеходна алея.

Classic Vitosha Trophy”23

Рали обиколката на Витоша с класически автомоболи се проведе за пети път. Тази година маршрута достигна до Боровец, където екипажите отпочинаха между двата състезателни дни преди да завършат надпреварата в София.

Classic Racing 2K23

Традиционното откриване на новия авто-ретро сезон, вече над деситилетие се случва на писта Дракон Калояново. 

2023 година не направи изключение.

Pre Season Party “23

Преди да започне новия сезон, нашия екип и клубните членове се събрахме в SKY BAR Hotel Europe, за да се преброим и начертаем нови хоризонти за предстоящата година.

Авто моменти 2 – фото изожба  2022

За втора поредна година даваме възможност за изява на най-добрите снимки, направени в рамките на отминалия сезон, по време на събития организрани от клуб AvangarD Classic. И след като първото издание беше пред Народния театър “Иван Вазов”, то излоожбата за 2022-ра година направихме на “Моста на влюбените” до НДК.  

Дамско рали Перник 2022

Състезание с коли САМО ЗА ЖЕНИ! 

Една надпревара, съживена след 50 години и направена точно по маршрута, по който преди половин век, дамите са се сътезавали по пътищата на Граовска област. Основните атракции обаче се проведоха на централния градски площад в Перник, пред многобройна публика.   

W A G O N    F E S T   2022

Първият в България, Национален събор WAGON FEST, само за участници с практични автомобили – комбита, ванове, бусове и кемпери, организиран и проведен изцяло от клуб Avangard.   Цял ден на писта “Drakon” Калояново, феновете на тази гилдия се забавляваха с надпревари по Time attack, Drag и Drift, както и състезание за вътрешен обем и изложба на макетни WAGON колички.

South-West TOUR   2022

В последните сравнително топли и слънчеви дни за 2022-ра година, клуб AvangarD организира лежерна разходка за своите членове и приятели, до едно магично място в България, каквото са Рупите. Тридесет интересни автомобила потеглиха в октомврийската утрин от София, преминаха през Петрич и Рупите, а накря пътешествието завърши в Мелник, където се веселихме до зори. 

Писта София 2022

Завърналото се през 2022-ра година оригинално трасе на “Писта София” донесе истинско шоу за Столичани. На клуб AvangarD, беше поверено да подбере класически автомобли – рали легенди, с които да открием състезанието. 

Open-Air Fest “2”  2022

Второ издание на двудневния автомобилен фестивал, който клуб AvangarD, за втора поредна година организира съвместно с немската верига Kaufland. Ретро изложение, тунинг шоу, състезания с радиоуправляеми модели, скара-бира, автокино и много слънчево настроение на покрива на Kaufland – Банишора. 

Алея на класиката Перник 2022

Поредно издание на провеждания от клуб AvangarD ретро парад в миньорския град. Трета година – трето различно централно място в града. Този път избора падна върху главната пешеходна алея с фонтаните, Програмата продължи с автопоход до ждрелото на река Ерма.

Sofia Festival of Speed   2022

Клуб AvangarD беше поканен да се включи в едно събитие, което се провежда за първи път в България, но зад него стои стабилна организация и сериозни хора, 

Като партньори на събитието, нашата задача беше да подберем ретро състезателни автомобили, които да изложим редом с най-новите и мощни “Supercar” машини, които има в България.

Нашият избор се спря главно на рали легенди от края на 60-те до началото на 90-те години. 

Classic Vitosha Trophy 2022

“Започнахме лятото – завършихме зимата”

Така премина четвъртото издание на традиционното регуларити рали, организирано от клуб AvangarD и Столична община – район “Витоша”, след като времето беше непредсказуемо. Два дни и над 300 км преходи по живописните пътища на планина Витоша и част от Рила, не уплашиха 35-те екипажа с класически автомобили. 

Classic Racing 2022

Единственото в България състезание на затворена писта САМО за класически автомобили, вече над 13 години, организирано от клуб AvangarD. Пълни заявки, хубаво време и много народ на писта Дракон за пореден път. 

Успоредно със състезателната част, вървеше и традиционната изложба на класически автомобили, които по обяд направиха почетни обиколки на пистата.  

Авто моменти – фото изложба  2021

Една добра инициатива към всички фотографи, които уважават нашите събития и се стараят да правят хубави снимки на тях. 

Фотоизложбата “Авто моменти” позиционирахме за две седмици  в София, пред Народен театър “Иван Вазов” и се състоеше от 20 арт пана със заснети автомобили, по време на събития организирани от клуб AvangarD. 

Classic Racing 2021

За първи път изместихме надпреварата през най-топлия месец, тъй като Ковид ограниченията не позволиха да открием традиционно сезона с единственото в България състезание на затворена писта САМО за класически автомобили. Горещия асфалт, състезателната екипировка и топлите двигатели, не попречиха на състезателите да се забавляват на трасето. 

Ретро парад Перник 2021

След успешния ни първи парад в миньорския град през 2020 г., решихме, че в Перник ще положим дългогодишна традиция с тези събития, но винаги с нещо ново. Ето защо, през 2021-ва, сменихме централния площад със сенчестия градски парк. Положихме и още една традиция, автомобила, носител на “Купата на Кмета”, да бъде изобразяван на следващия плакат и по тази причина червения Jaguar, избран от Градоначалника през 2020, застана на тазгодишната визия.

Последен ретро парад Дупница 2021

Музеят на колела представен от “АвангарД”, отново гостува в гр.Дупница. Превърналият се в традиционен ретро парад за града, дефилира по централния площад за ПОСЛЕДЕН път, с което бележи края на 5 поредни успешни години в югозападния град.

Kaufland Open-Air FEST  2021

Мащабно двудневно шоу, организирано съвместно от клуб АвангарД и магазин Кауфланд. Едно събитие, съчетаващо в себе си множество по малки събития като регуларити рали, дрифт, сбирки на амеркански автомобили, Hoоdride тунинг, Supercar, автогладиатори, мотористи и ретро изложба. Бяха проведени лекции по пътна безопасност и уъркшопове с рисуване за деца, а клоунът Коко от цирк Колозеум забавляваше гостите. Скара, бира, бургери и лунапарк забавления допълваха колорита на събитието.

Историческа Нощ на Автокласиката в Музея 2021

50 класни автомобила преминаха през червения килим по алеята на славата в „Историческа нощ на автокласиката в музея“ организирана от Автомобилен ретро клуб „АвангарД“.
Събитието се проведе в двора на „Национален исторически музей“ – Бояна и въпреки лошите метеорологични прогнози и почти непрестанния дъжд интереса беше изключително голям.

Фестивал на класическата автомобилна техника – Костинброд  2020

За първи път град Костинброд домакинства ретро парад и това стана под организацията на клуб AvangarD, Събитието бе аранжирано в патриотичен стил, защото се проведе точно на националня празник – “Ден на Независимостта”.  Всички коли бяха окичени с български трибагреници, а на сцената пред читалището се разиграха възстановки с исторически препратки към тази дата. Програмата завърши с автопоход до съседно село, в което военно формирование завърши деня със заря. 

Класик събор Витоша  2020

Събитие в събитието представляваше този събор в полите на планина Витоша, пред Национлен исторически музей Бояна. Една неделна сбирка за фенове на класическите автомобили, която посрещна и финалистите от двудневното рали “Classic Vitosha Trophy”. Организатори отново в партньорство бяха клуб AvangarD и Столична община – район “Витоша”, като лично кмета на района избра “Автомобил на събора”. 

Classic Vitosha Trophy 2020

Третото издание на регуларити ралито (Обиколката на планина Витоша), наистина навлезе в сърцето на планината, като състезателните автомобили имаха височинен чекпойнт на хижа Алеко.  Маршрута в софийската част беше насочен към чекпойнтове главно в места из административен район “Витоша”, за да може живущите там да се насладят на автомобилите. 

Ретро парад Перник 2020

“Музеят на колела” пристигна в Перник. В духа на градските, пернишки легенди, създадохме визията за първия парад, който клуб AvangarD самостоятелно организира на централния площад. Жълто-черни украски, чукове и …… множество статуетки “златен винкел” бяха раздадени на отличени автомобили, а най-впечатляващия Голф с пернишки номер, получи специална награда. За финал, направихме организиран автопоход до Рилския манастир, с нощувка в еко селище. 

Ретро парад Дупница 2020

Отново сме в града на фармациата и радващата се на голям интерес площадна изложба на ретро и класически превозни средства, отново е пред сградата на Община Дупница. Много награди в различните категории и разбира се голямата награда – “Купата на Кмета”, беше връчена от двамата градоначалници. 

Изложба за макетни модели Дупница 2020

Събитие в събитието – ето това беше конкурса и изложба на макетни модели, който се проведе, вътре, в сградата на Община Дупница, докато успоредно с това, вървеше и ретро парада за големите автомобили. Само че тук бяха съвсем други участниците (дори и деца) и съвсем други правилата.  

Събор на FORD MOTOR COMPANY 2019

Едно събитие, проведено от нашия клуб, по поръчка на организаторите. Типичен събор за феновете на определена марка, но в случая гилдията съставляваше всички марки под шапката на “Ford Motor Company”, което даде доста по-голяма мащабност и разнообразие на събитието. Партньорите ни бяха предоставили чисто нови Линкълни за Safety и представителни автомобили, към нуждите на събора. 

Classic Rally Vitosha 2019

На 14 и 15 септември 2019 г. се проведе второ издание на „Класик рали Витоша”.  30 екипажа от цялата страна, преминаха по трасе с обща дължина от 300 км, следвайки строго зададен маршрут, средна скорост и време, описани в пътна книга. Екипажите се състояха от пилот и навигатор, а автомобилите трябваше да са със статут на „класически”.  Класирането се определи, чрез прецизна GPS измервателна техника от „Асоциация за устойчива мобилност”. Мероприятието се проведе под патронажа на Кмета на Столична община – Район „Витоша” – инж. Теодор Петков и беше уважено от председателя на „Автомобилната федерация на България” (АФБ) – Камен Михайлов, които връчиха награди на призьорите.

Дамско рали Гълъбово 2019

След миналогодишния дебют на клуб AvangarD като съорганизатор на ралито, през 2019-та, местната власт отново ни довери традиционото им сътезание, което този път беше по случай 50 годишнината на града. С по-голям екип и с повече идеи, направихме надпреварата едновременно динамична, атрактивна, но и безопастна. 

Ретро парад Дупница 2019

Едно мащабно двудневно събитие, което клуб AvangarD, проведе с голям ресурс, предоставен ни от общината. Много разнообразна програма за гости и участници, вкючваща огромна сцена в Ботев парк с музикални и танцови изяви на нея, посещение и беседа на кораба “Радецки”, както и посещение на следващия ден в атомната централа “АЕЦ Козлодуй”. Безплатното настаняване и вечеря за нашите гости в хотел на брега на Дунава. както и ваучерите за горивао за всеки участник, също бяха от запомнящите се неща на този парад. 

Ретро парадъ Козлодуй 2019

Едно мащабно двудневно събитие, което клуб AvangarD, проведе с голям ресурс, предоставен ни от общината. Много разнообразна програма за гости и участници, вкючваща огромна сцена в Ботев парк с музикални и танцови изяви на нея, посещение и беседа на кораба “Радецки”, както и посещение на следващия ден в атомната централа “АЕЦ Козлодуй”. Безплатното настаняване и вечеря за нашите гости в хотел на брега на Дунава. както и ваучерите за горивао за всеки участник, също бяха от запомнящите се неща на този парад. 

Classic racing 2019

Отново започва нов сезон и отново по традиция стартираме с единственото в България състезание за класически автомобили на затворена писта. Едно събитие създадено и запазена марка на клуб AvangarD вече цяло десетилетие.  

Дамско рали Гълъбово 2018

Всичко започна така – наши момичета ни помолиха да се обадим и запишем за участие в тази надпревара за жени. Обадихме се и след разговора…… вече ни беше възложено провеждането на сътезателната част на Дамско рали Гълъбово. Е да, нашите момичета вече нямаше как да се състезават там, но пък станаха администраторки на ралито. 

Classic Rally Vitosha 2018

Първото издание на “Класик рали Витоша” се проведе през 2018 г. като демонстративна шоу част от трето последно издание на “Ретро парад Владая”. Трасето беше в отсечката от с.Владая до с.Мърчаево с ориентиране  по пътна книга, прецизно зареждане на гориво и точно финиширане по предварително зададено време. Нашите партньори от Бри4ка заснеха филм за събитието, който може да глведате на следния линк.

Ретро парад Дупница 2018

След успешния, дебютен парад предходната година, Община Дупница възложи на клуб AvangarD да превърне в традиционно автомобилното събитие на централния площад в града. Второто издание, затвърди положителната тенденция и отново се радвахме на голям интерес, като площада ни беше дори тесен.    

Classic Racing 2018

Непостоянното метрологично време, дъжд, вятър, но участниците в поредното издание на Classic racing не ги спира нищо. Това събитие ще запомним и със забавното филмче, което Филип и нашите партньори от Bri4ka направиха специално за събитието.  

Ретро парад Дупница  2017

По покана на държавни служители от Дупница, харесали какво направихме във Владая през 2016-та година, се озовахме в кметството на югозападния град и там ни възложиха да направим цветно събитие с ретро коли, за радост на Дупничани. И ето, ПЪРВИЯ ретро парад в града вече е факт, организиран от клъб AvangarD. 

Ретро парад Владая  2017

След като клуб AvangarD се заяви на организаторската карта, като можещ екип да прави не само състезания, но вече и ретро паради, най-естественото продължение беше да дублира и надгради миналогодишния си успех във Владая. Второто издание на парада, обаче посрещна гостите с проливен дъжд и много кал в двора на църквата, където бяха разположени колите, но това не спря учасниците и придаде колорит на събитието. 

Classic racing  2017

Една писта, много авто фенове и безупречна организация от екипа на клуб AvangarD. Така протичат състезанията за класически автомобили, с които всяка пролет ние откриваме ретро сезона, 

2017-та година не направи изключение в тази тенденция. 

Луда надпревара  2016-2021

Едно много, много различно събитие, което се зароди като щура идея на собственика на марката, но развито и канализирано в техническо отношение от екипа на клуб AvangarD – от измислянето на правилата, до прилагането им на арената.

Натовареният график на събития и разрастването на нашият клуб, обаче наложи раздялата с “Луда надпревара”, но основите, които оставихме са трайни. 

В този албум ще видите сборни снимки от всичките години на нашето участие в това авто шоу. 

Ретро парад Владая  2016

Може би най-важното събитие за клуб AvangarD !!!

Години наред нашият екип провеждаше състезания на писта, участваше като съпорт при други организатори, но до този момент нямахме такова ОБЩЕСТВЕНО събитие, Владая е малко село в Столична община и не предполагаше да се случи този “бум”, който изненада както жителите, местната власт и участниците, така и нас…. 

Над 120 превозни средства изпълниха моравата пред църквата в селото, като се стичха хора от близко и далеч. Медийния интерес също беше висок, 

Изведнъж осъзнахме, че сме работили правилно и това е пътя, който трябва да следваме, път който следваме и до днес, та да има сега да скролвате в тази страница, толкова много нагоре по нашите събития, които направихме в последващите години. 

Благодарим ти Владая!

Classic racing  2016

Една писта, много авто фенове и безупречна организация от екипа на клуб AvangarD. Така протичат състезанията за класически автомобили, с които всяка пролет ние откриваме ретро сезона, 

2016-та година не направи изключение в тази тенденция. 

Classic racing  2015

Все още с най-първото лого на клуб AvangarD върху плаката на събитието и все още като клуб само по хоби интереси, но със същия боен екип, проведохме поредното издание на СЪСТЕЗАНИЕТО за ретро и класически автомобили на затворена писта. 

Няколко месеца по-късно в същата година, клуб AvangarD, вече се появи като официално регистрирана организация. 

Classic car day  2014

Въпреки, че беше под името Classic car day през 2014-та година, това си е познатия ни Classic racing, със същата организация и екип на AvangarD, но във времената още преди да се родим като клуб.

Classic car day  2013

До тук някъде ни се простират архивите на клуба, назад във времето, когато правехме само по едно събитие на година и то беше състезанието на писта “Дракон” Калояново.

© 2024

Theme by Anders NorenUp ↑